Motivele divortului

In lume, exista foarte multe casnicii care se destrama la un moment dat si se ajunge inevitabil la divort. Exista foarte multe cauze care duc la acesta solutie finala si, de regula, ambii parteneri sunt de vina pentru acest sfarsit nefericit al relatiei.

divortO prima cauza a divortului o reprezinta separarea permanenta sau temporara pe perioade indelungate a sotilor. Exista multe situatii in care ambii parteneri sunt foarte ocupati cu serviciul si au din ce in ce mai putin timp la dispozitie pentru a sta impreuna. In unele situatii, unul dintre soti este mai tot timpul plecat in delegatii sau este detasat cu serviciul in alta parte astfel incat timpul petrecut impreuna cu familia se reduce la week-enduri sau, mai rau, doar la vacante. Lipsa timpului petrecut impreuna, duce la lipsa comunicarii si de aici apar multe probleme. Se iau unele decizii importante legate de viitorul familiei fara sa se consulte unul dintre parteneri sau se racesc relatiile pana in momentul in care se ajunge la divort.

O alta cauza a divorturilor, in special in prima parte a casniciei, o reprezinta incompatibilitatile dintre parteneri. Desi inainte de nunta, ambii parteneri pareau ca se inteleg de minune, dupa ce se oficializeaza casnicia, apar primele probleme. Astfel, traiul in comun reprezinta de fapt o serie de compromisuri pe care ambii parteneri trebuie sa le faca pentru a ajunge la un consens.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *