Motive pentru a face un detartraj

albirea dintilor prin detartrajO buna igiena orala este importanta nu numai pentru aspectul dar si pentru starea generala de sanatate, de asemenea. Igiena orala deficitara poate duce la o varietate de probleme dentare si medicale, cum ar fi boli ale gingiilor, infectie, pierderea de masa osoasa, boli de inima, accidente vasculare cerebrale si mai mult. Controalele regulate si curatenia pot preveni aceste probleme, asa cum va pot oferi o buna igiena orala.

Pentru a preveni cancerul oral

Cand mergeti la un tetartraj, medicul dentist va va recomanda, de asemenea, un screening pentru cancer oral, boala tratabila complet daca este diagnosticata precoce.

Pentru a preveni imbolnavirea gingiilor

Bolile gingiilor sunt infectii ale tesutului si oaselor care pastreaza vigoarea dintilor si este una dintre principalele cauze ale pierderii dintilor la adulti. Diagnosticata la timp, aceasta infectie poate fi inlaturata cu succes. In cazul unui tratament gresit, boala poate recidiva in stadii mai avansate si mai grave.

Pentru a ajuta la mentinerea unei bune sanatati mentale

Studii recente au legat atacurile de inima si accidentele vasculare cerebrale cu boli ale gingiilor rezultate dintr-o igiena orala deficitara. Un detartraj la fiecare 6 luni ajuta la mentinerea dintilor si gingiilor sanatoase si ar putea reduce, eventual, riscul de boli de inima si accidentul vascular cerebral.

Pentru a va pastra dintii

Deoarece boile gingivale sunt una dintre principalele cauze de pierdere a dintilor la adulti, detartrajul si verificarea periodica sunt vitale pentru mentinerea dintilor cat mai mult posibil. Pastrarea dintilor naturali inseamna o functie de mestecat mai buna si, in final, o sanatate generala mai buna.

Pentru a detecta problemele dentare timpurii

Dentistul dvs. va fi capabil de a detecta orice semne timpurii de probleme cu dintii sau cu gingiile. Depistarea precoce a cariilor, a fisurilor a bolilor de mesticatie le face mai usor tratabile. Daca aceste probleme raman netratate, canalele radiculare, chirurgie si indepartarea dintilor ar putea deveni singurele optiuni de tratament disponibile.

Pentru a mentine sanatatea orala

Igiena dentara va ajuta la asigurarea si mentinerea unei bune stari de sanatate orala, punandu-va din nou pe drumul corect in cazul in care constat nereguli.

Pentru a economisi bani

Un detartraj nu este foarte costisitor, insa efectuarea la timp va poate ajuta sa economisti o multime de bani pe termen lung prin evitarea procedurilor dentare costisitoare, care pot rezulta dintr-o igiena orala deficitara.

Pentru a crea un plan de tratament

Daca la examinarea pentru detartraj medicul dentist va diagnostica si ale probleme, va va oferi cel mai probabil, un plan de tratament. Acest plan de tratament ar trebui sa cuprinda costul fiecarei proceduri de care veti avea nevoie, astfel incat sa va puteti face aranjamentele financiare necesare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *