Cum sa deschideti un restaurant in Iasi

Deschiderea unui restaurant poate fi o afacere riscanta, dar daca faceti o planificare amanuntita, dispuneti de fonduri suficiente si sunteti dispusi sa munciti din greu, atunci totul este posibil. Pentru a pune bazele unei afaceri intr-un oras mare, este nevoie de foarte multa ambitie si perseverenta deoarece competitia este foarte acerba.

restaurantPentru a deschide un restaurant in Iasi trebuie mai intai sa va hotarati pe un concept de mancare. Spre exemplu, trebuie sa va hotarati daca doriti sa serviti mancare traditionala sau sa mergeti pe preparate cu specific italian sau poate doriti sa alegeti un meniu cu specific etnic. Daca veti avea un concept referitor la mancare, atunci potentialii clienti vor sti la ce sa se astepte atunci cand vor veni la restaurantul dumneavoastra. De asemenea, veti avea posibilitatea sa va structurati si sa va organizati anumite aspecte ale afacerii dumneavoastra. Un restaurant in Iasi poate sa se bazeze pe anumite concepte de mancare deoarece exista cerere suficienta in domenii precum fructele de mare, fripturi, pizza, sau chiar cofetarii. Odata ce v-ati decis asupra unui concept, puteti incepe sa va ganditi la meniu. Atunci cand luati in calcul meniul, ganditi-va la ceea ce ofera competitia, de unde va veti aproviziona pentru ingrediente, echipamentul special de care aveti nevoie si multe altele.

Un restaurant in Iasi inseamna mult mai mult decat un simplu loc unde oamenii vin sa manance. Iasiul este inima Moldovei deci trebuie sa tineti cont de ambianta sau atmosfera pe care o creeati in interior si in exterior. Sunt foarte multi factori care contribuie la ambianta unui restaurant cum ar fi mobile, iluminatul, vesela, uniformele personalului , muzica, stilul de servire si clientela. Daca sunteti fermi in ceea ce priveste ambianta pe care doriti sa o creeati veti sti ce produse trebuie sa achizitionati pentru afacerea dumneavoastra.

restaurant2

Pentru a avea succes, este nevoie si de un anumit stil de servire. Un restaurant cu servire rapida sau de genul fast-food prezinta avantajele unor preturi scazute ale meniurilor si prepararii rapide. Exista totusi multe restaurante in Iasi care se pot aseza pe acest calapod. Secretul este sa gasiti un bucatar foarte bun, care sa gateasca bine pentru ca oamenii sa revina pentru calitatea mancarii. Pentru a face fata competitiei trebuie sa aveti si preturi foarte bune in comparatie cu competitia. De aceea, nu va asteptati sa faceti profit mare inca de la inceput prin practicarea unor preturi ridicate. Acest lucru nu va face decat sa goneasca clientii si sa va duca la faliment.

Deschiderea unui restaurant in Iasi poate fi o afacere foarte profitabila. Iasiul este un oras mare, un centru universitar cu mii de studenti din toate colturile tarii care abia asteapta sa gaseasca un loc bun si ieftin unde sa poata servi masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *